Večno harmonijsko oscilovanje i generator Teslinih talasa


Mnogo toga do sada je napisano ali i ostalo skriveno i neistraženo o Nikoli Tesli, genijalnom naučniku, lučonoši savremenog čovečanstva i njegovim pronalascima, polifaznom sistemu, obrtnom magnetnom polju, asinhronom i sinhronom motoru, teslinom transformatoru i dr.

Njegova genijalnost decenijama zaokuplja pažnju brojnih naučnika i sledbenika njegovih istraživanja u fizici. Svi oni su na različite načine pokušavali i pokušavaju da osvetle i odgonetnu prirodu njegove ličnosti, pogled na svet i funkcionisanje uredjaja od kojih su neki ostali samo u nacrtima. Oštrina njegovog britkog uma i intuitivna priroda, sposobnost da se priroda i njeni zakoni shvate na najelementarnijem nivou, danas, više nego ikada pre, pobudjuju našu svest a posebno Teslijanaca, njegovih najvernijih sledbenika.

Jedan od adepta Teslinog dela je i Goran Marjanović iz Beograda, inženjer koji godinama proučava i na osnovu Teslinih nacrta uspešno izradjuje uredjaje.

Jedan od uredjaja, ''Magnifying Transmitter'', koji je Nikola Tesla u Koloradu Springsu razvijao punih šest meseci posebno pobudjuje pažnju. Radi se o uredjaju koji je višedimenzionalno rezonantan. Objašnjavajući upravo to, g. Marjanović je uporedio teorijske osnove današnjih transformatora sa transformatorom koji je Tesla konstruisao a koji je u svakom smislu napredniji i efikasniji od današnjih. Principi koje je Tesla koristio u Kolorado Springsu prilikom izrade ''Magnifying Transmitter-a'', identični su principima tzv. večnog harmonijskog oscilatora opisanog u drevnim vedskim spisima. Odnosno, svojim radom, Nikola Tesla je zapravo dokazao da su stari narodi bolje sagledavali suštinu prirode i mesto čoveka u univerzumu nego što to danas čini moderna nauka.

O Teslinom radu, torzionim poljima, prenosu ljudskih misli, talasima elementarne svesnosti i radovima drugih naučnika, poput Nikolaja Kozirjeva, pogledajte video o razgovoru sa Goranom Marjanovićem u izdanju TeslaVision.TV.

Podeli na Facebook!
Foto: Youtube printscreen / TeslaVision.TV